Bun venit in Infernul pamantean! Perioada inchizitiei, cand orice miscare gresita poate sa iti aduca o conamnare la moarte! Nu mai stii in ce sa crezi, toti par impotriva ta. Oare te porti descurca? Traiasca Regele Henrik!
 
AcasaAcasa  PortalPortal  CalendarCalendar  GalerieGalerie  FAQFAQ  CautareCautare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Informatii despre vrajitoare

In jos 
AutorMesaj
Serenity Roran
Spitar
avatar


MesajSubiect: Informatii despre vrajitoare   Sam Mar 21, 2009 7:01 am

[TOTAL OFFTOPIC:]

Pentru a va face o idee despre vrajitoarele reale, viztati The Salem Witch Museum.
Daca doriti sa auziti parerea unei Maici a Bisericii Ortodoxe despre vrajitoare dati drumul la volum si ascultati aici.

[/TOTAL OFFTOPIC]

Informatii universale:

O vrăjitoare în credinţa populară era o femeie cu puteri magice, ce putea realiza vindecări miraculoase, sau poate aduce nenorociri, după perioada de creştinizare fiind considerată ca fiind în legătură de alianţă cu demonii lui Lucifer.
In perioada evului mediu de suprimare a vrăjitoarelor, din motive de ură invidie, puteau fi înlăturate cu pretextul învinuirii de vrăjitorie puteau fi condamnate persoane de ambele sexe, dar mai ales femei.
Provine din timpurile religiilor politeiste, anterioare creştinismului, când se credea în zâne bune iar cele rele fiind vrăjitoarele, care erau frecvent de sex feminin. Nuielele rupte din gard, sau cozile de mătură erau folosite pentru zbor de vrăjitoare. Credinţa despre puterile lor miraculoase de vindecare cu ierburi de leac provine din timpul anterior creştinismului.
Are loc între secolul XV-lea şi secolul XIX-lea, ultimul proces a unei vrăjitori are loc în Salem SUA 1888, perioada de apogeu a acestor procese odioase este atinsă în perioada 1450 - 1750, cu toate că masele denunţă deja vrăjitoare într-o perioadă anterioară autorităţile nu i-au luat măsuri de pedepsire a acestora.
Motivul principal al prigonirii vrăjitoarelor de către inchiziţie nu sunt de fapt vrăjitoarele ci pedepsirea ereticilor, pentru a împiedica extinderea ereziei.


Despre inchizitie:

Inchiziţie (lat. inquisition - cercetare) este o formă a justiţiei în epoca timpurie a Evului Mediu, această formă diferă de „dreptul roman”, prin forma de acuzare, aplanarea controverselor, într-un proces intentat de inchiziţie („ex officio“) erau prezentate metodele ca servind interesele obşteşti şi salvarea sufletului acuzatului.

Metodele de investigaţie a inchiziţiei, era descoperirea aşa numitului „adevăr” pentru obţinerea acestei dovezi, se folosea şi schingiuirea acuzatului în faţa unor martori, recunoaşterea vinei acuzatului fiind scopul principal al investigaţiile, dovezile obiective fiind neglijate. Acest proces lua în considerare numai declaraţiile unor martori, care se baza pe declaraţiile altor martori, astfel procesul putând dura timp îndelungat, sfârşitul procesului se termina cu o sentinţa putând fi numai nevinovat sau vinovat cu recunoaşterea vinei.

Inchizitia bisericeasca: O formă specială a inchziţiei era cea bisericească, care se ocupa cu procesele ereticilor din Evul Mediu inquisitio haereticorum respectiv inquisitio haereticae pravitatis care se ocupa de înlăturarea şi combaterea altor învăţături care nu corespundeau intereselor şi ideilor bisericii romano-catolice fiind condamnate ca idei eretice.
La început aceste procese erau prezidate de clerul înalt ca de exemplu de papă care delega episcopi, dar prin observarea lipsei eficienţei proceselor s-a constituit pentru acest scop cu timpul o instituţie specială.
Instituţia veche romană ca organ al Vaticanului a fost denumit în anul 1908 Sacra congregatio Romanae et universalis Inquisitionis seu Sancti Officii sau pe scurt Sanctum Officium.

In timpurile vechi ale creştinismului numai episcopii puteau să ia măsuri contra ereticilor. In perioada următoare când creştinismul devine religie de stat, cei care propăvăduiau învăţături străine, neacceptate de creştinism, au fost urmăriţi şi condamnaţi ca eretici, după edictul împăratului roman Theodosie I. (Theodosius cel Mare (347-395) prin Edictul din anul 380, primul în istorie condamnat fiind teologul Priscillian din Avila (340-385) care în anul 385 a fost executat în Trier ca eretic.

Inchiziţia începe să funcţioneze mai eficient prin anii 1100, la apariţia în Italia şi sudul Franţei a religiei dualiste antifeudale (Bogomile), care ameninţa scindarea bisericii catolice. Propagarea misionării Bogomile, religie care stă la baza religiei lombarde din regiunea Milano, adepţii acestei religii fiind urmăriţi ca eretici.

Transformarea inchiziţiei într-o instituţie se va petrece prin secolul XIII, folosindu-se interpretări din biblie cu citate vechi, cel mai des citat fiind teologul antic Augustinus din Hippo (354-430[1]) care susţinea că ereticii numai cu forţa pot fi aduşi pe calea cea bună spre biserică.

Au fost în această diferite condamnări a ereticilor, ca de exemplu excomunicarea, şi lăsarea sufletului păcătos diavolului ca în noul testament apostolul Pavel. Altă condamnare era după spusele lui Isus Cel care nu rămâne în mine, o să fie aruncat ca o tulpină de viţă de vie, care se va usca şi va fi adunată şi aruncată în foc ca să ardă aceste cuvinte din biblie le-a aplicat inchiziţia cuvânt cu cuvânt ca atare.

Spream ca aceste informatii sa va fie utile pentru a intelege ce se intampla in povestea forumului!
In continuare, have fun!
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
 
Informatii despre vrajitoare
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Medieval Witches - Satul Sfanta Ana :: Primaria :: Pergamentul de legi :: Despre vrajitoare-
Mergi direct la: